„Kinyílt a szemem és több műfajt is megismertem”
„Kinyílt a szemem és több műfajt is megismertem”
„Kinyílt a szemem és több műfajt is megismertem”

„Kinyílt a szemem és több műfajt is megismertem” – meséli Bogdán Norbert, a Snétberger Központ egykori tehetséges fiatal diákja, aki most, a Cseh Tamás Programnak köszönhetően elkészíthette  első CD-jét, később pedig tanítani szeretne.

„10 éves korom óta tanulok intenzíven zenét. Édesapám indíttatására kezdtem el a gitározást, majd zeneiskolába jártam egy darabig, és ott fejlesztettem magamat. Később megtudtam Farkas Tibortól - aki jó ismerőse családunknak - hogy Snétberger Ferenc iskolát nyit. Én pedig szerencsét próbáltam, hátha sikerül a felvételi és örömmel mondhatom, hogy sikerült. Nagyon boldog voltam és főképpen az vált az előnyömre, hogy ezáltal kinyílt a szemem és több műfajt is megismertem” – meséli Bogdán Norbert.

A tehetséges roma fiatal Snétberger Ferenc és László Attila segítségével számos saját szerzeményét és több jazz standert épített ki tulajdon stílusára. „A velük való közös munka nagy megtiszteltetés számomra” – árulta el.

Bogdán Norbert egyre több sikeres pályázatra tesz szert, patrónusa, Mészáros Zoltán segítségével. Most pedig a Cseh Tamás Program nyertesi között szerepel, amelynek keretében elkészíthette első CD-jét, és ezáltal valóra válthatta egyik legnagyobb álmát. A 2015 július elején megjelent albumon 10 számot hallhatunk, amely a népzene, a cigányzene, a jazz és pop elemeit ötvözi. A lemezen Bogdán Norbert kisgyermekkorától kezdve gyűjtött saját szerzeményei és különleges népzenei feldolgozások is megtalálhatóak.

Forrás: www.kultura.hu